Casio G Shock GW-9400 Rangeman The Ultimate Survival Watch

Есенцията на нашия форум – ревютата! От фенове за фенове.
Отговори
Потребителски аватар
Sk1pp
Активен
Мнения: 138
Регистриран: 08 11 2014, 21:55
Местоположение: София / Видин

Casio G Shock GW-9400 Rangeman The Ultimate Survival Watch

Мнение от Sk1pp » 03 07 2015, 13:48

Изображение
Здравейте отскоро съм във форума но колегите , който са видяли малкото постове , които съм написал сигурно са разбрали ,че лично за мен най-добрият часовник за оцеляване дори не само за оцеляване за мен това е най-добрият часовник! Първо искам да благодаря на колегата casiofan , който много ми помогна , за да успея да взема този часовник! Харесах този часовник може би преди една година но точно в този момент имах доста сериозни финансови затруднения (пиша тези общи приказки , за да разберете с какви мъки успях да си взема този часовник и колко много значи за мене) и нямаше как веднага да го купя. Та в продължение на една година всяка седмица няколко дена отделях за гледане на ревюта , снимки , четене на мнения по други форуми и сайтове и т.н. след много покупко продажби на други модели , препродаване , бартери и т.н. накрая успях да го взема! Най-добрият часовник за мен!Часовника мечта! Но стига с историята как се сдобих с него. Време е да се опитам да направя едно от най-дългите , детайлни и писани с любов ревюта. :)) В ревюто ще включа много но наистина много снимки на всяка една вариация на модела ще има и няколко клипчета , малко мой разсъждения върху модела, преглед на функциите първоначално ще бъдат общи обяснения на функциите а в последствие ще добавя и по-детайлни разяснения. Пригответе си кафето , цигарите , храната , защото ще бъде дълго ревю :)) . П.П. Всички снимки и клипове са от различни форуми , сайтове и т.н.

Моделът Casio G Shock GW-9400 е част от серията на Casio Master of G. Тази серия започва през 1985 годиниа с модела DW-5500C. Приложил съм снимка долу. Моделът е класически с квадратен безел но по-специалното при него е това че Casio добавят допълнително уплатнения около бутоните и по този начин успяват да го направят устойчив към кал (mud) и от там идва прякора му :)) Mudman. Така започва историята на серията Master of G
Изображение

Първо да започнем с малко история през 1994 година излиза моделът DW-6700J-6 , който е първият G Shock с Twin Sensor познат още като Skyforce снимка :

Изображение

През същата година Casio пускат модела ATC-1000 , който е първият дигитален часовник разполагащ с Triple Sensor снимка:

Изображение
Това е първата серия на познатия ни Triple sensor на снимката е показа схема как този сензор еволюира с време от пъвото му пускане през 1994 година до 2013 година :

Изображение

И след 18 години ето го първият G Shock , който разполага с Triple Sensor : Casio G Shock GW-9400 Rangeman!


Изображение

Официалното представяне на модела пре 2013 година на форума Shock The World:


--->Да разгледаме външната част на часовника , като започнем от главния десплей и каква информация ни дава той:
Изображение

1. Разбира се най-важното часа :))
2.Отляво на часа забелязваме три индикатора единият е P другият PS и третият е малка скала. P-обозначава дали се използва 24-часов формат или 12-часа използвайки AM или съответно PM. PS-индикатора показва че е включена функцията пестене на енегрия (Power Saving). Малката скала индикира силата на сигнала за радио сверяването като съответно една черта е слаб сигнал , две черти среден сигнал и три черти максимален сигнал.
3.В долния правоъгълник под часа има 5 символа : SNZ , ALM , SIG , MUTE , AL. SNZ-индикира ,че е включена снуз алармата, ALM-индикира че е включена една от останалите 4 аларми , SIG-показва че е включен сигнал на всеки час , MUTE- показва че звуците на при натискане на бутоните са изключени. Ако някой от индикаторите е показан в правоъгулника то това значи че той е включен.
4.Над текущия час виждате скала под , която пише BATTERY- H-M-L това е индикаторът за нивото на батерията като H-е максимума M-е среден заряд и L-значи че е нужно батерията да бъде заредена.
5.Цифрите 6-30 индикират текущия Месец и Ден от месеца.
6.Над Месеца и Ден от месеца виждаме SUN-това е индикатор за ден от седмицата.
7.В кръгът се отброяват 60 секундният интервал.

--->Да разгледаме външните елементи на часовника безел , бутони и структура.
1.Безела и каишката са изработение от смола. Завършека е черен мат , който с времето се износва и остава гладко покритие.
2.Бутоните са изработени от стомана като е добавена грапава текстура , за да може бутоните да се използват лесно и докато носите ръкавици
Изображение
3.Задният капак също е изработен от стомана на , която е гравиран символът на Rangeman-а
Изображение
4.Структурата- най-важното при нея е че Касио са добавили допълнителна защита за най-често използваният бутон с ,който се активира сензора. Той е подсилен с допълнотелна метална част , която е поставена окколо самия бутон предпазвайки го от удари и попадане на кал и подобни материали.
Изображение
5.Сензор - Ето как изглежда сензора използван при Rangeman-a Triple Sensor Version 3:
Изображение

--->Преглед и разяснения как работят и как да използваме Алтиметъра , Барометъра , Компаса , Изгрев/Залез , Термометър и Функцията Recall. Но първо малко разяснения за Соларната батерия , колко време е нужно , за да се зареди и как НЕ трябва да носите вашия Rangeman

1.Соларната батерия се среща често в моделите на Касио както при Джи Шоците така и при другите подразделения на марката.
Изображение
Най-важното , което трябва да знаете е че часовника Ви има нужда от светлина :)) Било то тя слънчева или от изкуствен източник. Другото важно нещо е да НЕ носите часовника си под ръкава!
Изображение
Нива на заряд и колко време е нужно да бъде изложен на светлина часовника , за да може да функционира нормално:
Изображение
*1-Показва нужното време за което часовника е нужно да бъде изложен на различните видове светлина , за да може да функционира нормално
*2-Показва нужното време (в часове) , за да бъде зареден часовника съответно от най-ниското ниво L към следващото M и максималното H.

2. Започваме с Алтиметъра- Първо хората , който са решили да си купят този модел или който и да е часовник , който разполага с Алтиметър (без GPS часовниците) е че Алтиметъра трябва да бъде калибриран винаги когато решите да го използвате. Това е така , защото Алтиметъра отчита промерните в атмосферното налягане и чрез тези данни изчислява текущата височина НО трябва да разберете че промени в атмосферното налягане има не само когато се изкачвате или снижавате те са постоянни. Когато става по-студено съответно и атмосферното налягане спада и съответно когато се затопля атмосферното налягане се покачва по просто казано :)) Но за това ще говорим при Барометъра.Та това е основната причина поради която Алтиметъра трябва да бъде калибриран винаги когато решите да го ползвате просто , защото взимма данни за височината от Барометъра.На схемата която съм прикачил долу ще видите как работи Алтиметъра. Вижда се че при промяна на височината се променя и атмосферното налягане примерно при 2000м височина налягането е 795hPa: -- С времето ще добавям допълнителна информация как да използвате Алтиметъра! ::up::
Изображение

3. Следващата точка от дневния ред е Барометъра:
Това е диаграмата , която ще видите когато използвате Барометъра:
Изображение
Първо да поговорим за графиката.Графиката индикира промените в налягането през последните 42 часа ( когато алармата за резки промени е изкючена и 22 часа когато алармата за резки промени в включена) . Часовника прави измерване на всеки 2 часа което се изразява в едно квадратче.
Под графиката виждате текущата температура а под температурата виждате текущото атмосферно налягане в случая 997hPa. И сега данните , който са изобразени в кръга. Предполагам малко хора се вглеждат в кръга когато ползват Барометъра НО там има доста важна информация :))
Изображение
Така както казахме часовника прави измерване на налягането на всеки 2 часа НО Вие искате да разберете какво е положението с налягането примерно 1 час след като е направено последното измерване! Точно затова служи този кръг в него се показва РАЗЛИКАТА от ПОСЛЕДНОТО замерване на часовника ДО ТЕКУЩОТО СЪСТОЯНИЕ НА АТМОСФЕРНОТО НАЛЯГАНЕ. Примерно часовника прави измерване в 14:00ч. в 15:30ч решавете че искате да видите как се е променило налягането поглеждате кръга и разбирате дали налягането е +5 , +10 или е -5 , -10 hPa или пък се запазило същото --- Както съм написал постепенно ще добавям още информация както за Алтиметъра така и за Барометъра ::up::


--->Функции на часовника: -- Моля прочетете детайлно функциите на часовника , защото на определни функции на , които има иконка ::thumb:: съм поставил допълнителна информация , която може някой да не знае а е много полезно да знаете че часовника разполага със тази глезотия :))
. Минерално стъкло
. Устойчив на ниски температури (-10 C)
· Удароустойчив
· 200-метра водоустойчивост
· Каса / материал: полимерна
· Каишка полимерна
· LED подсветка (Super Illuminator)
Full Auto LED светлина
· Задвижван от слънчевата енергия (соларна батерия)
. Индикатор показващ нивото на батерията
. Функция за пестене на енергията
. 8 месеца на акумулаторна батерия (при нормална употреба, без ежедневно излагане на светлина след пълно зареждане)
. 23 месеца на акумулаторна батерия (когато се съхранява в пълна тъмнина, с функцията пестене на енергия след пълно зареждане)
· Време за калибриране прием сигнал
Автоматично получава сигнал до шест пъти дневно * (останалите автоматично се отменят след като има един получен)
* 5 пъти на ден на китайския сигнал за коригиране
Ръчно получаване
Последните резултати Сигнал на приемане
· Време Calibration Сигнали
Station име: DCF77 (Майнфлинген, Германия)
Честота: 77,5 кХц
име Station: MSF (Anthorn, Англия)
Честота: 60,0 кХц
име Station: WWVB (Fort Collins, САЩ)
Честота: 60,0 кХц
име Station: JJY (Fukushima , Фукуока / Saga, Япония)
Честота: 40,0 кХц (Fukushima) / 60,0 кХц (Фукуока / Saga)
Име на станцията: BPC (Shangqiu Сити, провинция Хенан, Китай)
Честота: 68,5 кХц
· Цифров компас
Мерки и дисплеи посока като една от 16 точки
Обхват на измерване: 0-359 °
мерни единици: 1 °
шестдесет секунди непрекъснато измерване
Графичен показалеца за посока
Двупосочно калибриране
Магнитна деклинация корекция
памет Bearing -- Памета Bearing може да се използва както при компаса и служи за запаментяване на определна посока в , която сте се насочили тази функция се активира , като докато сте в компаса натиснете бутона Forward ::thumb::
· Алтиметър:
Обхват на измерване: -700 до 10,000 м (-2300 до 32800 фута)
Измервателна единица: 1 м (5 фута)
надморска височина памет:
Ръчни четения: 40 записа, всеки от които съдържа дата и час, ъгъл посока, височина и температура
Автоматично запазване на данни: висока надморска височина, ниска надморска височина, кумулативни изкачване, спускане кумулативен (1 стойност всяка)
Други: Относителни показания надморска височина (-3,000 до 3,000 м)
Избираем интервал измерване: 5 секунди или две секунди
* превключване между метра (m) и краката ( фута)
· Барометър
обхват на дисплея: 260 до 1100 хектолитра (7.65 до 32.45 inHg)
Дисплей: 1 HPA (0.05 inHg)
Атмосферно налягане тенденция графика
Атмосферно диференциално налягане графичен
барометричното налягане тенденция информация (стрелка показва значителни промени в налягането)
* превключване между HPA и inHg
· Термометър -- Много хора се оплакват че термометъра не функционира както трябва. Това е защото температурата на вашето тяло влия на отчитането! Има нещо с което частично може да решите този проблем лично съм го опитал и поне при мен действа. Докато часовника Ви е на ръката тогава го калибрирате не като е свален!!! ::thumb::
Display диапазон: -10 до 60 ° C (14 до 140 ° F)
Дисплей: 0.1 ° C (0.2 ° F)
* превключване между Целзий (° C) и Фаренхайт (° F)
· Световно време
31 часови зони (48 града + координирано универсално време), името на града дисплей, лятно часово включване / изключване
· Изгрев, залез време дисплей След въвеждане на географското разположение, изгрева и залеза ще бъдат показвани за която и да е дата -- Тук трябва да знаете че ако искате данните за изгрев и залез да си Ви точни до минутата трябва да въведете точните географски данни и най-важното НЕ трябва да сменяте вече града , защото в момента в който смените града от настройките се променят и географските данни. За повече информация пишете ми и ще Ви изпратя видео със настройките! ::thumb::
· 1/10-second хронометър -- Бърз бутон за активиране на хронометъра! Не много хора знаят че при натискане на бутон Forward докато сте на главния екран активирате хронометъра! ::thumb::
· Таймер за обратно отброяване
мерни единици: 1 секунда
Countdown диапазон: 24 часа
Countdown начален час Диапазон за настройка: 1 минута до 24 часа (1 минута и 1-часови надбавки)
· 5 ежедневни аларми (с една дрямка аларма)
· Ежечасов сигнал
· Индикатор за нивото на батерията
· Пестене на електроенергия (дисплея изгасва за да пести енергия, когато часовника е оставен в тъмното)
· Пълен автоматичен календар (до 2099 година)
· 12/24-часов формат
· Тон бутон за включване / изключване
· Точност: ± 15 секунди на месец (без никакъв сигнал за калибриране)
· Батерията издържа:
осем месеца на акумулаторна батерия (срок на експлоатация с нормална употреба, без излагане на светлина след зареждане) и
23 месец на акумулаторна батерия (срок на експлоатация, когато се съхранява в пълна тъмнина с енергоспестяващ функция след пълно зареждане)
· Размер : 55.2 X 53.5 X 18.2 mm
· Общо тегло: 93 грама
· LED: Бяла

--->Малко мой размисли за часовника и как работят различните функции. Батерията никога не съм имал проблем със заряда на батерията имал съм и други соларни часвоници на , които батерията е падала до L понеже са стояли много време в кутията но след като започнете да ползвате часовника отново батерията се зарежда отлично! Радио сверяването аз лично колкото и глупаво да звъчи на часвоника съм му изклчил радио сверяването лично за мен няколко секунди не са голям проблем. Доста мнения съм прочел на хора във форума че радио сверяването не работи при тях имайте предвид че при настроиките трябв да въведете коректно града защото примерно ако сте в България и въведете като Home City Чикаго то тогава часовника ще се опитва да хване сигнал от някоя от кулите в САЩ , което разбирате че няма как да стане :) Вина на моите часовници като Home City поставям Атина при този град сигнала се получва от кулата в Германия ето снимка , за да видите как изглежда покритието на кулата в Германия:
Изображение
както виждате реално сигнала трудно стига към източната част на България ( поне според диаграмата).Продължаваме компаса само две думи за него работи отлично!Алтимеръра , за да го използвате трябва всеки път преди да бъде използван да бъде калибриран! Причинат е че реално Алтиметъра се влия е от данните , които Барометъра получава тоест както знаете при промяна на височината се променя и атмосферното налягане.Барометъра аз лично само го калибрирал един път и от тогава не съм имал проблем с него винаги е точен и показва hPa точно колкото показва и приложението на телефона ми!Но дори да не го калибрирате точно графиката която показва за спадане или покачване на атмосферното налягане винаги ще е точна тоест винаги ще знаете дали се задава бурия или времето ще се оправя :) Термометър написал съм в характеристиките какво мисля за него! Изгрев / Залез също съм го описал подробно в характеристиките!
Време е за няколко снимки на класическия модел след това оачаквайте още много снимки на другите серии на GW-9400 Rangeman! ::yahoo::


Изображение
Изображение

Изображение


Изображение


Изображение

Изображение


Изображение


Изображение

Продължаваме със следващата често срещана разновидност на модела : GW-9400-3CR-B няколко снимки и на този модел:
Изображение
Изображение

Изображение


Изображение

Изображение

Следващият често срещан модел и негативен дисплей със син безел модел -- Gw-9400NVJ-2JF

Изображение


ИзображениеИзображение

Изображение


Изображение


Изображение

Мисля че е време малко да починете преди да започнем с лимитираните серии насладете се на тези Promo клипчета на модела ::yahoo::

Продължаваме колеги със лимитираните серии първата , която по често сифурно сте мяркали из нета е : GW-9400BJ-1JF Японската


Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Следващият герой в това ревю ще е от серията ще е Men In Camo или GW-9400CMJ-3ER-1
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Не се изморявайте колеги има още ::drinks:: ::yahoo::

Един от любимците ми от лимитираната серия Love The Sea And The Earth -- GW-9400KJ-8JRИзображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Аз като Ви казах че ще е дълго ревюто :))

Хайде още един Men но този път Men In Rescue Red -- GW-9400RDJ-4JF

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И един малко по слънчев цвят по повод 30 годишнината на G Shock -- GW-9430EJ-9JR

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ИИИИииииииииии последният колеги , който е пуснат тази година ::yahoo:: -- GW-9401KJ-3JR

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Колеги това беше това са всичките модели и разновидности на Casio G Shock GW-9400 надявам се ревюто да Ви е харесало и все повече хора ще се насочат към този модел скоро ще добавя още неща просто вече очите ме предават и мисля че е време да закуся :)) И на края искам пак да изкажа голямата си благодарност към колегата casiofan! ::drinks::
Последна промяна от Sk1pp на 04 07 2015, 16:49, променено общо 7 пъти.

Torro
Маниак
Мнения: 3683
Регистриран: 07 10 2012, 17:05
Местоположение: гр. София

Re: Casio G Shock GW-9400 The Ultimate Survival Watch

Мнение от Torro » 03 07 2015, 23:07

Не съм фен на електронните и кварцовите часовници, но винаги , като прочета някое ревю за Джи-Шок ми се приисква да си взема и аз един.
Интересно ревю и браво за положените усилия! А, часовникът да си го носиш със здраве и винаги да те радва, и разбира се да работи безотказно!

Потребителски аватар
Sk1pp
Активен
Мнения: 138
Регистриран: 08 11 2014, 21:55
Местоположение: София / Видин

Re: Casio G Shock GW-9400 The Ultimate Survival Watch

Мнение от Sk1pp » 04 07 2015, 07:21

Благодаря колега радвам се че ти е харесало ревюто. :) Скоро ще добавя още неща. :) Поздрави.

Потребителски аватар
Sk1pp
Активен
Мнения: 138
Регистриран: 08 11 2014, 21:55
Местоположение: София / Видин

Re: Casio G Shock GW-9400 Rangeman The Ultimate Survival Wat

Мнение от Sk1pp » 04 07 2015, 16:41

До колегите модератори :) Първоначално смятах да направя ревю на часовника но се усещам как постепенно го превръщам в ревю + инструкции за различните функции на часовника. Та ако прецените че това вече не точно ревю моля да ме извините. Ако прецените преместете го друг подфорум оставям го на вашата преценка. Идеята е просто да представя този часовник и да покажа на хората , които го имат но незнаят как работят някои от функциите и как да действат с тях. Поздрави ::drinks::

Потребителски аватар
casiofan
Активен
Мнения: 260
Регистриран: 10 11 2012, 23:40
Местоположение: Пазарджик

Re: Casio G Shock GW-9400 Rangeman The Ultimate Survival Wat

Мнение от casiofan » 04 07 2015, 20:21

Благодарности и от мен, рядко точен и разбран човек е Sk1p.Много се радвам ,че съм помогнал в насока и съм бил полезен. ;)
УМРИ ЗА РОДИНАТА , НЕ ЗА ДЪРЖАВАТА !

Потребителски аватар
ivanovnov
Маниак
Мнения: 3174
Регистриран: 20 08 2012, 12:29
Местоположение: София/България

Re: Casio G Shock GW-9400 Rangeman The Ultimate Survival Wat

Мнение от ivanovnov » 05 07 2015, 12:00

Много интересно, колега, а моделът е супер :) мой приятел има един от серията Love The Sea And The Earth -- GW-9400KJ-8JR и мога да каже, че е много красив и особено каишката с карбонова основа...и подсветката на дисплея, пълна лудница :)
...go forward...

Потребителски аватар
gata05
Маниак
Мнения: 1842
Регистриран: 22 05 2014, 13:23

Re: Casio G Shock GW-9400 Rangeman The Ultimate Survival Wat

Мнение от gata05 » 05 07 2015, 14:10

Браво колега!Много труд си положил за да ни покажеш любимият си часовник :) Със здраве да си го носиш и дълго да те радва!
П.С. Много ми харесаха лимитираните версии ,особено зеления и сивия ::drinks::

Потребителски аватар
Sk1pp
Активен
Мнения: 138
Регистриран: 08 11 2014, 21:55
Местоположение: София / Видин

Re: Casio G Shock GW-9400 Rangeman The Ultimate Survival Wat

Мнение от Sk1pp » 05 07 2015, 15:12

@ivanovnov абсолютно и мен този ми е фаворит то лимитираните на живо не съм го виждал но си предсравям колко уникално изглежда :)) @gata05 Мерси колега има още неща да добавя но с времето ::drinks::

Потребителски аватар
vin
Активен
Мнения: 133
Регистриран: 19 04 2013, 17:54
Местоположение: Plovdiv

Re: Casio G Shock GW-9400 Rangeman The Ultimate Survival Wat

Мнение от vin » 05 07 2015, 15:18

Поздравления за темата ::up::

Потребителски аватар
Sk1pp
Активен
Мнения: 138
Регистриран: 08 11 2014, 21:55
Местоположение: София / Видин

Re: Casio G Shock GW-9400 Rangeman The Ultimate Survival Wat

Мнение от Sk1pp » 05 07 2015, 22:35

@vin Мерси колега ::drinks::

stepona555
Маниак
Мнения: 3377
Регистриран: 02 03 2015, 15:14
Местоположение: Марбея

Re: Casio G Shock GW-9400 Rangeman The Ultimate Survival Wat

Мнение от stepona555 » 24 07 2015, 22:10

:thumbup: ::drinks::

Потребителски аватар
Sk1pp
Активен
Мнения: 138
Регистриран: 08 11 2014, 21:55
Местоположение: София / Видин

Re: Casio G Shock GW-9400 Rangeman The Ultimate Survival Wat

Мнение от Sk1pp » 29 07 2015, 23:36

@stepona555 ::drinks::

Отговори

Върни се в “Ревюта и снимки на часовници”