Избор на каишка

Тук може да намерите обяви за всякакви видове каишки и верижки.
Отговори
MLSWatches
Новобранец
Мнения: 1
Регистриран: 14 01 2019, 14:42

Избор на каишка

Мнение от MLSWatches » 14 01 2019, 16:25

Здравейте,

Искам да ви помоля за помощ. Наскоро взех първият си Ролекс в колекцията и сега съм пред дилема каква каишка да му взема. Първото нещо което правя с моите часовници е да сменя оригиналната каишка/верижка. Предпочитам да използвам всичките си часовници, правя това с цел да запазя оригиналната (използвам в само в специални поводи), която в повечето случаи е доста (необосновано) скъпа. За другите ми часовници избора беше лесен от Hirsch performance за Omega speedmaster и отново Hirsch (alligator) за JLC Master control 1000 date) до брезентова от WatchStrapsOn за Seiko SKX. Старая се да избирам качествени алтернативи на оригиналните и предпочитам да не нося часовниците си на верижки. Временно използвам оригинална Omega NATO за Ролекса докато чакам доставката от Erika’s Originals (https://erikasoriginals.com/mn-straps/blackops.php), черна с червен кант и сериен номер с важна за мен дата. Избрах Ерика по препоръка от доста приятели, смятам да поръчам същия тип НАТО страп и от познат в Франция (NDCStraps), който ги прави също от стари парашути. Тъй като съм фен ма НАТО мисля да поръчам няколко от Blishark ( https://www.blusharkstraps.com/collections/alphashark третата е безплатана и ням смисъл да се поръча една той като доставката е на цената на втората) и Hirsch (https://www.watchobsession.co.uk/collec ... black-grey). Знам, че изглежда странна и прекалена поръчка но мига да ги използвам и на Омегата и на Ролекса (и искам да сравня Hirsch с BluShark). Тук идва и моята дилема, дали да поръчвам всички тези или просто да си взема една RubberB (https://rubberb.com/en/rolex-watch-band ... d-color=55) тук ще трябва да избера изцяло черна или с червена ивица ), която ще става само за Ролекса и ще отговаря на качеството на часовника. Ролекса е 16570 черен циферблат (знам, че белият е по-популярен и се очаква да е с по-висока цена след време, но просто не можах да се пречупя - за спортен часовник предпочитам черен циферблат и бял за дрес, а и намерих моя доста изгодно с оставаща гаранция след сервиз от доста уважаван ретейлър).
Мислех и за кожена от Colareb (модел Roma) но просто кожата ако не е специално за модела Ролекс (От Еверест) не изглежда добре.
Надявам се успях да опиша случая ми ( без прекалени и ненужни подробности) за да придобиете представа, каква насока има колекцията ми. Прилагам снимки на НАТО-така. Моля за съвети.

Благодаря Ви!
Изображение

Изображение

Отговори

Върни се в “Каишки и верижки”