Breitling Avenger II Chronograph Dark Gray dial A13381 - Продаден

Обяви, по които вече са сключени сделки или продавача се е отказал от продажба
Отговори
PetarN
Маниак
Мнения: 2502
Регистриран: 22 10 2013, 15:18
Местоположение: София

Breitling Avenger II Chronograph Dark Gray dial A13381 - Продаден

Мнение от PetarN » 14 09 2019, 00:56

Изображение

Breitling Avenger II Chronograph Dark Gray dial A1338111/F564

Безспорно серията Aeromarine е най-популярната и продаваната серия от цялото портфолио на Breitling. Разбира се най-голяма заслуга за това има Super Avenger, но и другите „отмъстители” не са за подценяване. Днес представям на вниманието Ви един по-малък брат (заради размерите си) на Super Avenger, а именно Avenger А1338111.
До 2010 г. към името на часовника се добавяше и наименованието Skyland, но от 2010 г. Breitling вземат решение да оставят само Avenger в името на този модел – иначе представеният днес по нищо визуално не се различава от един Skyland.
Представеният днес екземпляр е от актуалните на марката – представен за първи път през 2014 г.
Сам по себе си този часовник е трудно да бъде назоваван малък, защото със своите 45 мм големина на касата, масивни коронка и бутоните на хронографа, оребрен безел и цялостно излъчване на един „инструмент за професионалисти” той трудно се вписва в подобна характеристика.
Детайлът, финишът и цялостното впечатление са на обичайното за Breitling високо ниво - наистина е много мъжкарски – няма фрапантната големина и „вижте ме – аз съм Breitling” на SuperAvenger-a или серията for Benley, нито разпознаваемостта на Navitimer, но в същото време е много култов и много як. Часовникът е с много подхождащия за модела тъмно сив циферблат (Който от производителя са нарекли TUNGSTEN GRAY) с релефни арабски цифри, точките на часовете и стрелките са покрити с дебел слой SupeLuminova, който свети много ярко и продължително. Безелът за мен е най-мъжкарски от всички предлагани на пазара – честно казано съжалявам, че Breitling са взели решение да променят дизайна му преди няколко години и в повечето “инструментални” серии той вече е много различен - единственото успокоение е, че в Avenger и Super Avenger той не е променен толкова драстично – еднопосочен с 120 ясни и отчетливи клика, дайвърска „точка” на 12 часа. Коронката е другият акцент, който ми е любим в тази серия – масивна, назъбена, с много голямо релефно „B” на марката – лесно да се използва дори и с ръкавици, а гардовете, които я обгръщат от двете й страни и масивните бутони на хронографа само довършват цялостното впечатление.
Механизмът е добре познатото „работно конче” Valjoux 7750 – доказал се с прекрасното си представяне, сравнително лесната поддръжка и никакви проблеми с намирането на части при необходимост.
Водоустойчивост от 300 м, COSC сертифицирания хронометър и масивният, дебел каучук със забелязващия се отдалече надпис BREITLING не остават никакви съмнения за модела и марката на ръката ви и само затвърждават общото впечатление от този инструмент. Държейки го в ръцете или дори просто съзерцавайки го се разбира много добре защо Breilting са избрали именно този слоган за своите часовници: „INSTRUMENTS FOR PROFESSIONALS”.
И за да резюмирам – ако искате култов представител на Breitling, в отлично състояние и пълна комплектация и не сте си взели Super Avenger заради големината му – това предложение е именно за вас!
Данни:

• Модел: Avenger A1338111/F564
• Каса материал: Стомана 316 L
• Каса размер: 45 mm
• Височина: 17,4 мм
• Механизъм: Breitling 13 (ETA 7750)
• Резерв: 42 часа, честота 28 800 VpH
• Компликации: Време, дата, хронограф
• Циферблат: Сив, „Tungsten gray“
• Стъкло: Сапфир кристал с двоен антирефлекс
• Коронка: на винт
• Водоустойчивост: 300 м / 30 Атм
• Каишка: Breitling каучук с голям бъкъл, 22 мм.

Часовникът е в отлично състояние – предлага се в пълен комплект с всички кутии (вътрешната кожена е заменена с оригинална транспортна на Breitling) , документи, сертификати и керамична гаранционна карта – закупен е от оторизиран официален представител на марката през 2015 г. Тъй като заводската гаранция е изтекла, предлагам моя гаранция от 1 година (ако се случи нещо с механизма в този период и то не е в резултат на удряне, изпускане, мокрене и/или неоторизирана намеса ще отремонтирам механизма за моя сметка).


Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Часовници в продажба: http://strelki.info/viewtopic.php?f=9&t=20605

Отговори

Върни се в “Стари обяви”