Уикенд с приятели

Есенцията на нашия форум – ревютата! От фенове за фенове.
Отговори
monopola
МОДЕРАТОР
Мнения: 4413
Регистриран: 16 08 2011, 15:12

Уикенд с приятели

Мнение от monopola » 09 11 2019, 13:08

Един тридневен уикенд в планината и едни три часовника. Тежък избор си е това, кои часовници да взема. И решавам да го играя ценител и да си подбера трички, дето комбинирано са в голяма степен всичко, което ми харесва на мен в това нямащо край и насита хоби.
И ето ги на, нищо общо помежду им, тотално различни, ама имащи едно общо нещо – за мен са събития :))

Ulysse Nardin Maxi Marine Diver

ИзображениеИзображениеИзображение

Gorilla Fastback Titanium Galaxy Blue

ИзображениеИзображениеИзображение

Seiko Jade Monster

ИзображениеИзображениеИзображение

Да се е.а у комбинативния както се казва, ама нека все пак ви разкажа защо съм ги избрал, защо са важни за мен, та може пък да не ви изглежда странно след това.

Нардина е такъв какъвто е – приказен часовник… Оранжевия Marine Diver ми беше един от първите скъпи часовници, кафявият такъв е едно от най-красивите изделия въобще, които съм виждал през годините, ама вече май знаете, че доста харесвам бели циферблати и ей го на и този хубавец.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Какво да говоря за този часовник, то е банална работа чак, толкова е хубав, специален, разпознаваем, легендарен и всякакви такива тежки прилагателни, че няма накъде. Пък и ми е трудно да обясня защо чак толкова ми харесва. Има нещо в тази марка, не знам дали е само сантимент в моята глава, дали класическия дизайн с леките акценти, дали историята. Знам ли? Ама магията я има – белият циферблат, сините кантове на индекси и стрелки, двата малки циферблата за секунди и резерв и тоя велик, велик безел…. Абе Ulysse Nardin са държали философския камък в някой сеиф като са го правили и са съумели да постигнат чудото.
И все пак за да синтезирам обърканите ми мисли за него:
1. Истинска, гигантска марка с все историята, постиженията, легендите и изобщо целият пакет, създала
2. дизайн и функция в перфектна симбиоза – расов дайвър с точните параметри, с чудното светене, с отчетливите и видими стрелки, с идеалния безел, перфектния размер, допълнени
3. обаче и от едно недоловимо нещо, създаващо магията – кръговете. Кръглата форма, кръглият цифер, окръжностите на малките циферблати. Кръга е симетрия в най-чистата и форма и тук симетрията властва над всичко. Резултата е красота! И при все, че това не е дайвър иконата Submariner, то категорично е далеч
4. по изискан, по префинен модел с една особена изтънченост на спорт, ама като бохемската наслада от спорта, а не просто като състезание.
И за да се опитам да бъда и критичен, то единственото, което мен поне ме дразни е гумата с която го оборудват Nardin. Малко странно, защото за повечето хора, тази гума е неизменна част от дизайна. Е аз май не я харесвам тази гума, че титаниевите елементи я правят някак дебела и смея да твърдя, че далеч не е ерес да я махнеш и да откриеш превъплъщенията, на които е способен.

ИзображениеИзображениеИзображение

Абе не знам дали сте ми разбрали нелепите аргументи, ама се мятам на следващия ::angel::

Gorilla е нещо ново и страхотно свежо в хорологията, подчинена на корпорации. Разказвал съм за другият ми такъв часовник, този е същият или почти. Карбона е сменен с титан и червеното със синьо. И да, знам какво си мислите – страхотен е :))

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Защо е тук обаче? Ами как няма ::up:: Марката е послание към всички, които се надпреварват да обясняват колко са важни механизмите и как това видиш ли е което прави хубавите часовници хубави. А тук механизма е най-обикновена Миота и толкоз. И величието е само отвън. Защото часовниците са и аксесоари и няма нищо лошо в това. И ако говорим за „дизайнерски“ марки с леко презрение, то може би не сме чак толкова прави, че всъщност ей това е дизайнерска марка, а пък аз съм влюбен в нея.
Няма да повтарям всичко, което може да прочетете в ревюто ми за другата Gorilla или на сайта им. Само едно – този часовник е свободата да създаваш, да следваш полета на въображението си и да покажеш, че има какво ново да се направи в тази презадоволена индустрия, че микробрандовете не трябва да повтарят и да имитират, че можеш да покажеш толкова авторски подход и не е нужно да робуваш на никакви догми, че цветовете са тук за да се ползват, че керамиката е ужасно лъскава и може и да не е само на безела и че можеш да кажеш на Audemars Piguet да се оправят сами и да не ти пука чак толкова много. Защото часовниците са кеф и той дебне отвсякъде 😉

ИзображениеИзображениеИзображение

Толкоз за този, че него човек или го разбира или не ::drinks::

Последния е Сейко. Сейко, пичове, най-обикновено Сейко.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

За мен тази марка си остава на собствен пиедестал. Всичко за тях вече е казано, вероятно мога да напиша едни 10-20 дълги изречения с обяснения защо ги обичам, ама май нямам нужда. Щото просто като го видиш и ти става ясно. Сейко са моето начало в тая лудост и май ще сме си спътници през цялото време. Може би малко съм се поразглезил и искам все пак да е по-специално де, а тук специалното идва само от един цвят. Ех този зелено-тюркоазен-синьо-морски циферблат 😊 Чудо!

ИзображениеИзображениеИзображение

Уикенда свърши. Останаха ми снимките, които вече видяхте. И тези тримата – швейцарският благороден рицар, японският скромен работник и странният новак. Кой ви харесва най-много :crazy:

Изображение
моите часовници за продажба: http://strelki.info/viewtopic.php?f=80&t=12857

Коментари от сделки с мен: http://strelki.info/viewtopic.php?f=56&t=12046

Потребителски аватар
spring_drive
Маниак
Мнения: 986
Регистриран: 15 05 2014, 10:01
Местоположение: Пловдив

Re: Уикенд с приятели

Мнение от spring_drive » 09 11 2019, 15:10

Наско ,хубави са и трите.Свтата троица.Твои са и си ги обичаш по равно.Така и трябва.Но само Горилата ми се вписва за планина. Юлиса е повече за морето.Нали си е морски вълк.Сейкото и то за крайбрежни дюни май повече.Горилата като екран на Радио Локационна Станция.Нали горе нависокото сме по близо до Шефа.И с него си в режим опознаване свой-чужд.
FREIGHT PREPAID! +

limonata
Маниак
Мнения: 785
Регистриран: 01 06 2016, 17:01
Местоположение: София

Re: Уикенд с приятели

Мнение от limonata » 09 11 2019, 17:20

Насе, горилата е най-фънки, ама ако сложиш веригата на Нардин-а, ще си като истински олигарх!
“Ролекс или СМРТ” - Паисий Хилендарски

Потребителски аватар
Prisadov
Маниак
Мнения: 2674
Регистриран: 07 05 2012, 14:11
Местоположение: Пловдив

Re: Уикенд с приятели

Мнение от Prisadov » 10 11 2019, 21:10

Насе супер готино !
И трите са страхотни, но юлиса е просто един път. Е баш този (но може и с черният дайл), ми е граала. Знам какво имаш в предвид , като пише всичко това за него. Страхотен е!!! Това е просто...

Но определено на верига е най-хубав. Един ден и аз ще го имам !!!
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Останалите два са също супер, но горилата , наистина май си е на своето място в планината. Особено зимата сега ще изпъква още повече !

Злати...

monopola
МОДЕРАТОР
Мнения: 4413
Регистриран: 16 08 2011, 15:12

Re: Уикенд с приятели

Мнение от monopola » 10 11 2019, 22:06

Наистина е много хубав на верига, самата верига е чудесно изделие. Обаче на верига на мен поне ми натежава, масивна е и става една идея дискомфортно за дълго носене. Демек като визия на верига е топ, като комфорт по добре на друго.
моите часовници за продажба: http://strelki.info/viewtopic.php?f=80&t=12857

Коментари от сделки с мен: http://strelki.info/viewtopic.php?f=56&t=12046

Потребителски аватар
Ashaman9
Активен
Мнения: 162
Регистриран: 02 12 2015, 00:32

Re: Уикенд с приятели

Мнение от Ashaman9 » 11 11 2019, 10:34

Юлиса е един път ::yahoo:: Аз обаче не бих го качил в планината, вместо това ще го заведа на гурме ресторант и ще му шептя романтични слова цяла вечер ::kiss::
Alea iacta est

Отговори

Върни се в “Ревюта и снимки на часовници”